Aidon Energy Arena

 

ENERGY ARENA

Elmätning

De viktigaste framgångsfaktorerna i övergången till nästa generations elmätare

I vår ambition att ta tempen på hur svenska elnätsbolag ser på övergången till nästa generations smarta elmätare och mätsystem har vi kommit till frågan vad som upplevs som de viktigaste framgångsfaktorerna i utrullningen. Precis som tidigare har vi vänt oss till beslutsfattare och ansvariga projektledare i nätbolagen för att hitta svaren.

Månadens reflektioner kommer från Tekniska Verken i Linköping, Jönköping Energi, Öresundskraft, Västervik Energi, och Söderhamn Nära. Svaren spänner från tankar kring vikten av det interna förarbetet till förväntningarna på funktionalitet och driftssäkerhet hos nästa generations mätare och inte minst en stark önskan om mer flexibla lösningar än vad vi sett i tidigare generations AMI-lösningar.

 

Martin Persson

Martin Persson, Systemingenjör mätteknik, Tekniska Verken

”Att tänka igenom och kartlägga behoven är mycket viktigt. Vi gör noggranna förstudier om allt från infrastruktur till hur det praktiska flödet med till exempel arbetsordrar ska se ut. Det är mycket funktionalitet som ska fungera och det måste gå snabbt när bytet väl sker. Då gäller det också att ha koll på att nödvändiga systemkopplingar är klara, inklusive de integrationer som behövs för att undvika manuell handpåläggning i efterhand. Vi planerar för en utrullning områdesvis där logistik och planering kommer att vara avgörande för hur väl vi lyckas. Det kommer därför också vara en viktig aspekt vid valet av leverantör.”

 

Inger Niss

Inger Niss, Elnätschef, Jönköping Energi

”Viktigast för oss är driftssäkra och flexibla mätare! Det är önskvärt med uppgraderingsbara mätare, det vill säga mätare som ger större möjligheter att uppgradera mjukvaran utan att vi för den skull behöver byta hela mätaren. Vi förväntar oss flexibla mätare, som kan anpassas och utvecklas eftersom kraven och behoven utvecklas, med hög driftssäkerhet och givetvis till rätt kostnad.”

 

Håkan Rannestig

Håkan Rannestig, Affärsområdeschef Distribution, Öresundskraft

”Det viktigaste är att inte låsa in sig i en lösning från en mätarleverantör. Vi vill ha kommersiella gränssnitt mot kund – inga inlåsningseffekter som jag upplever att flera leverantörer erbjuder. Vi är ute efter att jobba med kommersiella sensorbaserade gränssnitt, för att lyssna och läsa av nätet, och som erbjuder olika funktionalitet för olika behov. Jag ser mitt ansvarsområde som ett nät med tre olika nyttigheter. För mig är det inte intressant om det är el, gas eller fjärrvärme som flödar i nätet utan insamlingen av data samt styrning av olika funktioner. Kan vi hitta synergier så gärna, men det är inget självändamål.”

 

Per-Erik Ekström

Per-Erik Ekström, Elnätschef, Västervik Energi

”Jag var själv inte med i utrullningen av första generationens mätare som skedde år 2006-2008 men genom den utrullning vi gör just nu har jag insett att det viktigaste för ett framgångsrikt projekt är att förbereda sig på ett bra sätt. Det gäller också att ta hjälp av den teknik som kan förenkla utrullningen. Vi har bland annat varit med och utvecklat en app som stöttar implementationen av nya mätare. Appen kommunicerar direkt in i mätsystemet och hjälper oss att hålla koll på och dokumentera alla mätare och mätpunkter för att undvika förväxling.”

 

Jonas Höglund

Jonas Höglund, Driftansvarig, Söderhamn NÄRA Elnät

”Kommunikation, kommunikation, kommunikation! Men det är också det som kostar. Det spelar ingen roll hur bra system du har om du inte får in rätt värden. För oss är det viktigt att få ut mervärden med hjälp av kommunikation, till exempel elkvalitet, larm, jordfelsdetektering. För att fånga upp värden till flera olika enheter krävs ett standardiserat gränssnitt. Jag ser också att det är viktigt att få till en närmare koppling med Scada, vilket är en teknisk utmaning. Under 2017 kommer vi successivt att börja byta system och gör det per segment, till exempel lägenheter och villor samt större anläggningar på över 63 A. Då är det avgörande hur vi ska kunna hantera 2-3 olika system parallellt, med olika krav på säkerhet. En annan utmaning för oss är var all data ska lagras. Mätvärdeslagret i form av en konkret och fysisk databas kommer att bli navet i framtidens verksamheter och faktureringssystemet räcker inte som det ser ut idag. Ett annat viktigt område för framtiden är att kunna hantera fler nyttigheter, i första hand gäller det fjärrvärme som Söderhamn Nära anslöt i början av 2017.”

 

 


 

Vill du läsa de tidigare artiklarna i serien hittar du de här:

Vad ser du som de viktigaste framgångsfaktorerna kopplade till övergången till nästa generations elmätare? Är det förberedelserna inför upphandlingen? Tekniken? Eller möjligheten till samarbete inom organisationen? Hör gärna av dig till oss på Aidon med dina tankar och reflektioner.

 

2017-04-25

Relaterade artiklar

 

Elmätning

Emmaboda Elnät väljer Aidon och ansluter sig till Kalmar Energis systemmiljö

Emmaboda Elnät går nu samma väg som de fyra andra elnätsbolagen i Kalmarregionen och väljer…

Läs mer
 

Elmätning

Plug-and-play när Gislaved bytte elmätare

Bytet till Aidons elmätare var tänkt att pågå i flera år, men eftersom införandet av…

Läs mer
 

Elmätning

Smidigt byte i Norrtälje när mätaren hittar vägen själv

Efter ett år har Norrtälje nu bytt sina 16 000 mätare till ett mätarsystem från Aidon.…

Läs mer
 

Driftsstyrning, Elmätning

Säkerhet viktigt när Sundsvall Elnät väljer Aidon

Efter ett lyckat pilotprojekt valde Sundsvall Elnät Aidon som leverantör av ett nytt mätsystem. – Vi…

Läs mer

Aidon Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på det senaste inom smarta nät genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Strävan mot 100 procent SLA

Ladda ner vårt whitepaper Prestandan avgörande för leveranssäkerheten i framtidens smarta nät gratis här!

Driftsstyrning i det smarta nätet

Ladda ner vårt whitepaper Proaktiv driftsstyrning och förbättrad avbrottshantering i framtidens smarta nät gratis här!

Kontakta oss

Har du en fråga eller ett tips att dela med dig av? Hör av dig till oss.