Aidon Energy Arena

 

ENERGY ARENA

Bild (f.v.): Lise-Lotte Melin, Chef Mättjänster Jönköping Energi Nät, Fredrik Rex, VD Aidon Sverige, Fridolf Eskilsson, VD Jönköping Energi AB, Tommi Blomberg, VD Aidon, Inger Niss, Elnätchef Jönköping Energi Nät, Johan Ihrman, Inköpsansvarig Jönköping Energi, Klas Qvennerstedt, Mätingenjör Jönköping Energi Nät.

Elmätning

Jönköping Energi väljer Aidon

Efter drygt ett års planering och utvärdering väljer Jönköping Energi Aidon som leverantör av nästa generations mätsystem.
– Detta är den sista pusselbiten vi behöver för att starta utrullningen av de nya elmätarna, säger Lise-Lotte Melin, chef mättjänster på Jönköping Energi.

Jönköping Energi har valt Aidon som leverantör för nya elmätare. Långsiktiga relationer och stort förtroende för Aidon avgjorde saken. Hydrostandard AB kommer hjälpa till med installationen av mätare.
– Vi vill ha en leverantör vi känner förtroende för. Aidon har kunskap och erfarenhet då de har levererat mätare till många kunder inom Norden, vi kan lita på dem, säger Lise-Lotte Melin.

Efter ett pilotprojekt och utvärdering stod det klart att Aidon är en trygg samarbetspartner.
– Vi märkte under piloten att Aidon mötte våra krav på funktion och prestanda riktigt bra. Vi har även väldigt höga säkerhetskrav, och Aidon föll väl ut, säger Lise-Lotte Melin.

Mer än bara ”good enough”

För Jönköping Energi är det viktigt med en leverantör som kan erbjuda ett större engagemang.
– Att vi når de nya funktionskraven är grundläggande, men vi vill utveckla det till mer än bara ”good enough”. Det kan vi göra med Aidon, säger Lise-Lotte Melin.

Utrullningen börjar under våren 2020, och beräknas vara slutförd i december 2024. Projektet omfattar 56 000 elmätare i Jönköping, Huskvarna och Gränna i Småland.
– Vi vill även så långt som möjligt få samma system för både elmätare och fjärrvärmemätare. Insamlingssystemet från Aidon ska vara en samordnare och kunna mäta båda, säger Lise-Lotte Melin.

En lösning med flera mervärden

Med detta samarbete kommer Jönköping Energis elnätsdrift därmed ha bättre möjligheter att övervaka elnätet och säkra tillförlitlig eldistribution.

– För Jönköping Energi kommer de nya elmätarna ge en bättre möjlighet att bevaka elnätet och därmed säkerställa en högre leveranskvalitet. Genom att ta emot data som kan användas för att analysera elkvalité ökar vår förmåga att förebygga och åtgärda fel. Mätarna kan skicka exempelvis avbrottslarm till vårt Distribution Management System, DMS. Det kommer vara till nytta för kunderna och samtidigt bidra till omställningen mot ett mer klimatsmart samhälle, säger Lise-Lotte Melin.

– Vi är mycket glada och stolta över Jönköping Energis förtroende. Vi har tillsammans haft en mycket framgångsrik utvärderingsperiod av vår lösning och går nu vidare med en komplett utrullning. Jönköping Energi kommer få en av marknadens mest avancerade helhetslösningar med integration till nätdrift, övervakning och andra kritiska verksamhetsprocesser, säger Fredrik Rex, VD för Aidon Sverige.

2020-02-27

Relaterade artiklar

 

Elmätning

Emmaboda Elnät väljer Aidon och ansluter sig till Kalmar Energis systemmiljö

Emmaboda Elnät går nu samma väg som de fyra andra elnätsbolagen i Kalmarregionen och väljer…

Läs mer
 

Elmätning

Plug-and-play när Gislaved bytte elmätare

Bytet till Aidons elmätare var tänkt att pågå i flera år, men eftersom införandet av…

Läs mer
 

Elmätning

Smidigt byte i Norrtälje när mätaren hittar vägen själv

Efter ett år har Norrtälje nu bytt sina 16 000 mätare till ett mätarsystem från Aidon.…

Läs mer
 

Driftsstyrning, Elmätning

Säkerhet viktigt när Sundsvall Elnät väljer Aidon

Efter ett lyckat pilotprojekt valde Sundsvall Elnät Aidon som leverantör av ett nytt mätsystem. – Vi…

Läs mer

Aidon Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på det senaste inom smarta nät genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Strävan mot 100 procent SLA

Ladda ner vårt whitepaper Prestandan avgörande för leveranssäkerheten i framtidens smarta nät gratis här!

Driftsstyrning i det smarta nätet

Ladda ner vårt whitepaper Proaktiv driftsstyrning och förbättrad avbrottshantering i framtidens smarta nät gratis här!

Kontakta oss

Har du en fråga eller ett tips att dela med dig av? Hör av dig till oss.