Aidon Energy Arena

 

ENERGY ARENA

Elmätning

Svenska elnätsbolag: Det här har vi lärt oss sen sist!

Vår utfrågning av beslutsfattare och ansvariga projektledare i svenska elnätsbolag fortsätter. Det är nu närmare tio år sen merparten av alla elmätare byttes ut senast och vi har varit nyfikna på hur dagens nätbolag ser på lärdomarna från förra utrullningen. Hur drar man nytta av erfarenheterna från förra utrullningsprojektet, och de efterföljande åren av drift, i dagens upphandling?

Svaren är mer omfattande än tidigare och det är tydligt hur frågan engagerar. Allt tyder på att svenska elnätsbolag nu går in i upphandlingen av nästa generations smarta mätare och nät med betydligt mer kunskap och erfarenheter än man hade förra gången det begav sig. Insikter som man drar nytta av i den nya kravställningen och planeringsarbetet. Framförallt har förväntningarna på tillförlitliga kommunikationslösningar ökat. Tidigare erfarenheter har också lett till tuffare krav på robusthet och stabilitet hos både mätare och mätsystem. Förväntningarna är stora på att nästa generations smarta mätsystem och sensorer, ska generera mervärde – inte skapa merarbete.

 

Katarina Lundquist

Katarina Lundquist, Enhetschef Mättjänster, Mälarenergi

”Jag och många i organisationen med mig var med förra gången vi rullade ut nya mätare. Själv var jag först projektledare i utrullningsprojektet och fick sen helhetsansvaret för projektet. I det förprojekt [vi nu driver inför upphandlingen] har vi plockat fram all dokumentation från förra utrullningen. – – – Vi har jobbat en del med use-cases tidigare och tittar nu på att använda det i kravarbetet. En viktig lärdom från förra gången var att vi hade många funktionskrav men dokumenterade och kravställde aldrig kring hur vi ville arbeta. Resultatet är bland annat att många arbetsuppgifter idag inte går att utföra parallellt.

Kommunikationslösningen är klart viktigast. Själva mätarna från olika leverantörer är i princip likvärdiga men det är kommunikationslösningen som blir avgörande för hur mätdatainsamlingen fungerar.”

 

Anders Söderberg

Anders Söderberg, Driftchef, Sundsvall Elnät

”Idag vet vi mer vad vi ska fråga efter. Framförallt är kunskapen om kommunikation mycket bättre idag än förra gången och där kan problemen vara många. Då visste vi mycket om mät och lite om kommunikation; två helt olika kompetenser och yrkeskategorier. Idag finns en större insikt om vikten av båda.

Stabilitet och kvalitet är två ord som väl sammanfattar vad det handlar om idag. Stabilitet i betydelsen av ett robust och säkert system. Säkert dels i form av få störningar och begränsad felsökning. Här har vi bra erfarenhet av att ha provat vad som funkar och inte funkar. Vi vet mycket mer idag än förra gången som vi kan dra nytta av. Säkert handlar också om skydd mot intrång, där även kunder idag ställer högre krav. När det gäller kvalitet ställs idag höger kvalitetskrav på komponentnivå, exempelvis krävs elektronik som klarar stötspänning. Kvalitet kommer före pris. Vi vill inte riskera volymfel som blir mer kostsamma i längden på grund av merarbete. Det är ju arbetskostnaden som är störst! – – –  Vi kommer ställa höga krav på beprövade kvalitetssäkrade lösningar, på att leverantörerna kan visa att de klarar av kvalitetskraven.”

 

Robin Sjöstedt

Robin Sjöstedt, Mätingenjör Elnät Strategi och Marknad, Skellefteåkraft

”För oss kvarstår samma stora utmaning som förra gången: Inom vårt nätområde finns ett mindre antal mätare som skapar stora bekymmer och är mycket tidskrävande att byta eftersom de är så svåråtkomliga. Det är främst sommarstugor, ofta med utländska ägare, som kan stå tomma stora delar av året och ibland under flera år. Det gör att vi inte kommer åt att byta ut mätarna och det är svårt att påverka det. Klimatet, med säsongsvis mycket snö, begränsar också perioden för när ett byte är möjligt för oss att göra.”

 

 

Håkan Rannestig

Håkan Rannestig, Affärsområdeschef Distribution, Öresundskraft

”Jag ser en stor skillnad från förra gången. Då var det stora lyftet att byta från mekanisk mätning till en digital lösning med automatisk mätdatainsamling. Många mätarleverantörer lever fortfarande kvar i detta gamla tänk! Då var den centrala frågan ”Vilken mätare ska vi ha?” och så byggde man infrastrukturen efter det. Det har lett till att vi idag lever med bristfälliga mätare och delvis unika kommunikationslösningar.

Idag behövs ett helt annat tänk. Vi måste vända på värdekedjan och börja i prestanda och säkerhet. Börja med att ställa oss frågan vilken kommunikationsstruktur som passar oss bäst, och utifrån det sedan bestämma vad vi vill kunna läsa, mäta, styra och planera. Därför sätter vi fokus på sensorerna och infrastrukturen. Vårt mål är att välja bästa kombinationslösning. Vi är inte ute efter en unik lösning specifikt för insamling av data vid enbart traditionella mätare.”

 

Inger Niss

Inger Niss, Elnätschef, Jönköping Energi

”Jag var bara delvis involverad i den förra upphandlingen – – –  men den allmänna känslan var att alla hade väldigt bråttom den gången vilket resulterade i att en hel del defekta mätare både levererades och installerades. Detta blev i slutändan en dyr affär, både för oss som kunder och för flera leverantörer, beroende på hur avtalen var skrivna.

Nu vill vi vara noga med vilken mätlösning vi väljer så vi kan vara säkra på att vi installerar mätare som verkligen fungerar. Utrullningen får ta den tid som behövs och vi vill inte gärna lägga alla ägg i samma korg. En successiv utrullning innebär också att vi kommer kunna ta del av löpande förbättringar och välja det bästa och senaste på marknaden vid varje tillfälle.”

 

 


 

Vill du läsa de tidigare artiklarna i serien hittar du de här:

Vad ser du som de viktigaste lärdomarna från övergången till första generationens smarta mätare? På vilket sätt kommer du och din organisation agera annorlunda när det nu är dags för nästa generationsskifte? Hör gärna av dig till oss på Aidon med dina tankar och reflektioner.

 

2017-06-06

Relaterade artiklar

 

Elmätning

Emmaboda Elnät väljer Aidon och ansluter sig till Kalmar Energis systemmiljö

Emmaboda Elnät går nu samma väg som de fyra andra elnätsbolagen i Kalmarregionen och väljer…

Läs mer
 

Elmätning

Plug-and-play när Gislaved bytte elmätare

Bytet till Aidons elmätare var tänkt att pågå i flera år, men eftersom införandet av…

Läs mer
 

Elmätning

Smidigt byte i Norrtälje när mätaren hittar vägen själv

Efter ett år har Norrtälje nu bytt sina 16 000 mätare till ett mätarsystem från Aidon.…

Läs mer
 

Driftsstyrning, Elmätning

Säkerhet viktigt när Sundsvall Elnät väljer Aidon

Efter ett lyckat pilotprojekt valde Sundsvall Elnät Aidon som leverantör av ett nytt mätsystem. – Vi…

Läs mer

Aidon Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på det senaste inom smarta nät genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Strävan mot 100 procent SLA

Ladda ner vårt whitepaper Prestandan avgörande för leveranssäkerheten i framtidens smarta nät gratis här!

Driftsstyrning i det smarta nätet

Ladda ner vårt whitepaper Proaktiv driftsstyrning och förbättrad avbrottshantering i framtidens smarta nät gratis här!

Kontakta oss

Har du en fråga eller ett tips att dela med dig av? Hör av dig till oss.